Veelgestelde vragen

 • Veelgestelde vragen over de GoKart-golftrolley

  1. Heeft de GoKart-golftrolley regelmatig onderhoud nodig?
   • Nee hoor, af en toe een lager vervangen en na een paar jaar een doorsmeerbeurt is voldoende. Let op: Spuit de GoKart nooit af met de tuinslang of hogedrukspuit!
  2. Hoe lang duurt het om de accu op te laden?
   • Ongeveer acht uur bij de loodzuur accu en circa twee uur bij de lithiumaccu.
  3. Hoe lang gaat de accu mee?
   • Als de loodzuur accu goed is opgeladen, minstens 18 holes. De lithiumaccu houdt het 18 of 36 holes vol, afhankelijk van het type.
  4. Wat is de levensduur van de accu?
   • Dat varieert. Enkele factoren die daarop van invloed zijn:
    – het gewicht van de golftas;
    – de frequentie waarmee de accu gebruikt wordt;
    – de temperatuur (accu’s werken minder goed in koud weer);
    – of de accu direct na gebruik weer wordt opgeladen;
    – of u op de fairway blijft.

    Naast al deze zaken kan er ook verschil bestaan tussen twee dezelfde accu’s, zelfs als ze identiek worden gebruikt. Als richtlijn voor een loodzuur accu moet u uitgaan van een levensduur tussen de een en twee jaar. Bij een lithiumaccu is de richtlijn minimaal twee jaar.

  5. Ik heb al een accu van mijn oude trolley, kan ik die ook gebruiken in de GoKart elektrische golftrolley?
   • Ja, als de accu maar het goede formaat heeft. Als u ons belt, kunnen wij zorgen voor een setje om uw oude exemplaar op maat te maken. Het vereist een beetje doe-het-zelven, maar er zit een duidelijke handleiding bij. Wij verkopen u natuurlijk graag een geheel nieuwe accu voor uw GoKart, maar uit milieuoogpunt juichen wij het toe dat u uw oude accu hergebruikt.
  6. Kan ik ook Hedgehog-wielen op mijn GoKart zetten?
   • Veel golfclubs staan in de winterperiode alleen elektrische trolleys toe als deze voorzien zijn van winterwielen die de baan niet beschadigen. In samenwerking met de Hedgehog Golf Company hebben wij een set geproduceerd, speciaal voor de GoKart. De rubberen banden met noppen worden wereldwijd door greenkeepers aanbevolen en meestal toegestaan als de baan erg nat is. De set bestaat uit twee zijwielen met velgen en een voorwiel, ook voorzien van noppen. Neem voor de zekerheid contact op met uw golfclub en vraag of Hedgehog-wielen zijn toegestaan.
  7. Wat als ik een probleem heb met mijn GoKart?
   • Bel gerust met ons team van technische experts.
  8. Waar kan ik de GoKart elektrische golftrolley zien?
   • De GoKart is alleen direct bij ons te koop, in onze webshop. Als u nog twijfelt, realiseert u zich dan dat u na aankoop een maand lang vrijblijvend gebruik kunt maken van uw GoKart. Als u binnen deze termijn niet tevreden bent, nemen wij de trolley terug zonder lastige vragen te stellen. U ontvangt dan het aankoopbedrag (exclusief de verzendkosten) retour.
  9. Wanneer wordt mijn bestelling afgeleverd?
   • Als u een bestelling voor twee uur ‘s middags plaatst, dan wordt deze bijna altijd de volgende dag afgeleverd. In de drukke zomerperiode of rond de feestdagen kan het langer duren, maar dan laten wij dat vooraf weten.
  10. Kan ik de GoKart-accu meenemen in het vliegtuig?
   • Ja, lood accu wel en Lithium accu’s bijna nooit. Maar check het altijd eerst even bij de luchtvaartmaatschappij.
  11. Past elke golftas op de GoKart elektrische golftrolley?
   • Elke standaard tas past erop.
  12. Rijdt de GoKart ook als ik een probleem krijg met mijn accu?
   • Ja. Mocht u tijdens het spelen een probleem krijgen met uw GoKart, dan kunt u hem dus gewoon duwen. Sleep de GoKart niet achter u aan (bijvoorbeeld wanneer u mee wilt rijden op een buggy); daar is de trolley niet voor ontworpen.
  13. Hoe kan ik de GoKart het beste schoonmaken?
   • U kunt bij de golfbaan vaak met een luchtspuit het ergste vuil eraf blazen. Thuis kunt u met een vochtige doek de GoKart verder schoonmaken. U mag de GoKart niet met een hogedrukspuit of water uit een tuinslang afspoelen, dan komt er water in het motorgedeelte en kan uw GoKart defect raken.
  14. Wat voor soort hellingen kan de GoKart elektrische golftrolley aan?
   • Alles wat u zonder klimbenodigdheden aankunt. Nee serieus, we hebben de trolley met 230W motor getest op enkele zeer extreme banen, zonder problemen.
  15. Wat als ik mijn accu vergeet?
   • Dan heeft u een klein probleem. Het is namelijk een integraal onderdeel van de trolley, die de hele boel bij elkaar houdt en zorgt voor het gewicht onderin.
  16. Hoe snel gaat een GoKart elektrische golftrolley?
   • Snel. U moet behoorlijk joggen als u de GoKart op volle snelheid zou zetten. De sterke motor van 230W heeft de conditie van Usain Bolt…
  17. Wat is het maximum gewicht dat een GoKart aankan?
   • We raden aan om in de baan niet meer dan 15 kilo op de trolley te zetten. We zeggen niet dat dit het maximum is, maar wanneer u over dit gewicht heengaat, zult u eerder aan een nieuwe accu toe zijn.
  18. Ik heb twee accu’s die ik afwisselend gebruik. Heb ik ook twee opladers nodig?
   • Nee. Een opgeladen accu blijft enkele weken vol (max. 4 weken), zelfs als u hem van de lader hebt gehaald. Als u twee accu’s hebt, ga dan als volgt te werk: zorg dat u een volle accu op de lader hebt staan en een volle ernaast. Wanneer u gaat spelen, gebruik dan de accu die u niet op de lader hebt zitten. Als u terugkomt, haal dan de andere accu van de lader en zet degene die u hebt gebruikt erop. Als u dit elke keer doet, gebruikt u beide accu’s evenveel en staat u nooit met een leeg exemplaar in de baan.
  19. Is er ook een tas beschikbaar die ervoor zorgt dat mijn kofferbak schoon blijft?
   • Jazeker. U kunt bij ons een stevige transporttas bestellen die geschikt is voor de GoKart.
  20. Kan ik zitten op mijn GoKart elektrische golftrolley?
   • Daar is het GoKart-zitje voor. Bekijk dit product hier.
  21. Is het mogelijk om de GoKart met golftas erop in zijn geheel in de locker op te laden?
   • Ja. We kunnen er een ‘double charging cable’ bijleveren zodat dit mogelijk is. U hoeft de golftas er dan niet af te halen. Er moet natuurlijk wel een stopcontact in de buurt zijn.
 • Vragen over de GoKart automatic

  1. Moet ik het handvat te allen tijde vasthouden en stopt de GoKart Automatic als ik het handvat loslaat?
   • U hoeft het handvat niet altijd vast te houden. Als u met de GoKart loopt, kunt u het handvat loslaten op het moment dat hij uw snelheid heeft overgenomen. Als u wilt stoppen of de snelheid wilt aanpassen, dan pakt u het handvat weer vast en de GoKart stopt dan ook.
  2. Hoe kan het dat de GoKart Automatic mijn loopsnelheid aanneemt?
   • Er zitten microsensoren in het handvat. Deze detecteren elke druk die u op het handvat uitoefent en passen direct de snelheid aan.
  3. Kan ik de paraplu- en flessenhouder ook op de Automatic monteren?
   • Ja, dat kan. Een kleine aanpassing voor de houders wordt gratis meegeleverd. We leveren u de onderdelen alleen na een upgrade van uw huidige GoKart en indien u een GoKart paraplu houder heeft.
  4. Ik zet de GoKart altijd uit als ik de heuvel af ga, kan dit nog steeds?
   • Ja, dat is de beste oplossing.
  5. Kan ik mijn huidige standaard GoKart laten ombouwen naar een Automatic?
   • Ja, dat kunt u door ons laten doen in onze werkplaats. Wij halen uw GoKart op waar u wilt, bouwen de trolley om en sturen hem retour. Op afspraak kunt u ook bij ons langskomen in Oosterhout. Het ombouwen duurt maximaal twee uur. Klik hier voor onze contact informatie.
  6. Kan ik een elektrische trolley lenen als ik mijn GoKart Standaard voor een upgrade langs breng?
   • Ja, als u uw GoKart zelf komt brengen, kan dat.
  7. Is het mogelijk om de GoKart met golftas erop in zijn geheel in de locker op te laden?
   • Ja. We kunnen er een ‘double charging cable’ bijleveren zodat dit mogelijk is. U hoeft de golftas er dan niet af te halen. Er moet natuurlijk wel een stopcontact in de buurt zijn.
Neem contact met ons op Heeft u vragen of wilt u meer informatie?
Klik hier om contact op te nemen met ons team.