Handleiding & Garantie

Bewaart u de originele doos, voor als u gebruik wil maken van onze service of onderhoud!!

De instructies zijn erg belangrijk om te lezen voordat u gaat golfen.
Zorg dat uw accu is volgeladen. De accu heeft een led-indicatie waarop u kunt zien of de accu opgeladen is. Vouw de GoKart open en het frame klikt zich vast. Klap vervolgens het handvat omhoog (let op deze zit vergrendeld aan de boven beugel) en als uw accu er nog niet inzit, zet deze op zijn plaats. Zet de accu aan, door 4 seconden op de aan knop te drukken tot de lampjes gaan branden. Klap de bovenste tas steun omhoog en zet uw Golftas erop. Als u hem weer wilt inklappen drukt u de knop bij het handvat in om het bovenste deel van het handvat in te klappen. Daarna drukt u de bovenste tas steun naar beneden, hieraan zit een klip waardoor u het bovenste deel van het handvat vastgezet wordt. Trek in het midden de ontgrendel klip omhoog en de GoKart klapt weer in. Vergeet niet de accu uit te zetten! Dit doet U door de AAN knop éénmalig in te drukken. VRIJLOOP op de assen: Als u het kleine knopje in het wiel indrukt en het wiel een stukje uittrekt heeft de GoKart een vrijloop en kunt u met een lege accu nog eventueel verder lopen. Als u de wielen er afhaalt om te reinigen, kunt u een beetje vet op de as aanbrengen voordat u deze er weer terug op zet.
GOKART OPLADEN: als u de GoKart compleet met de accu erin wegzet dan zit er aan de accu aan de achterzijde van het motorhuis een zwart/rode connector waar u de acculader op kunt aansluiten. U kunt de accu er ook uithalen door de accu aan het handvat vast te pakken en tegelijk de knop in te drukken. Haalt u de accu uit de GoKart dan vindt u deze zwart/rode connector aan de achterzijde van de accu, boven aan. Let op! rood op rood en zwart op zwart. De accu moet, nadat u gespeeld heeft weer zo snel mogelijk worden opgeladen (binnen 48 uur) Dit is erg belangrijk. Als u een 36 holes accu heeft moet u deze ook weer opladen, ook al heeft u maar 18 holes gespeeld. De GoKart heeft een elektronisch beveiliging systeem die ervoor zorgt dat de motor niet overbelast raakt. Als de GoKart ineens stopt, zet u de GoKart dan “uit” en daarna opnieuw weer “aan”. Hierdoor wordt alles gereset. Houd de GoKart altijd binnen handbereik, hij kan van richting veranderen door o.a. een glooiing (van bv. boomwortels, stenen) op het terrein. U kunt de GoKart gerust met een huishoudelijk sopje reinigen, echter geen waterslang of hogedrukreiniger! Er kan water terecht komen op plekken waar het niet hoort. Hogedruk lucht is wel toegestaan!

GoKart MANUAL-snelheidsregeling:
1. Zet de aan/ uit-schakelaar naar voren in de “aan” -stand. Vergeet niet eerst de lithium accu aan te zetten.
2. Duw het snelheidswieltje naar voren om sneller te gaan en draai hem terug om langzamer te gaan.
3. Wanneer u stopt, zet u gewoon de aan/ uit-schakelaar op “uit” en laat het snelheidswieltje op uw loopsnelheid staan.
4. Zet hem weer aan en de GoKart gaat op de laatste gekozen loopsnelheid verder.

GoKart AUTO-snelheidsregeling:

1. Zet de aan/ uit-schakelaar naar voren in de “aan” -stand.  Vergeet niet eerst de lithium accu aan te zetten
2. Duw de handgreep naar voren en begin te lopen.
3. Om te vertragen houdt u de handgreep vast en haalt deze naar u toe. De GoKart zal dan langzamer gaan rijden.
4. Als u het handvat helemaal terug haalt, dan stopt de GoKart.
5. U kunt de handgreep loslaten als u loopt. De GoKart zal met dezelfde snelheid doorgaan.

Meer informatie over de GoKart automatic snelheidsregeling
Er zijn schakelaars ingebouwd in de handgreep. Als u tegen de greep duwt (het contact zit aan de linkerkant) of terugtrekt, gaat de GoKart sneller of langzamer. Dit vereist slechts de minste druk van u. U hoeft niet in de greep te knijpen of te draaien. Een manier om dit te oefenen is om de golftas er af te nemen en de achterwielen van de grond te tillen. Duw vervolgens op de handgreep en trek hem weer terug. U zult merken dat de greep enigszins beweegt en u hoort de microschakelaars werken (ze bevinden zich aan de linkerkant van de greep). U zult merken dat de wielen van snelheid veranderen terwijl u dit doet. Als u weet hoe de handmatige elektrische trolley werkt, zult u na een paar rondes ook aan deze automaat wennen. Normaal gesproken gebruikt u de aan/uit-schakelaar niet tijdens de ronde. Het is bedoeld als een startonderbreker als u de GoKart onbeheerd achterlaat.

VOOR LADEN LITHIUM ACCU’S
De lithiumaccu instructies zijn anders dan van de lood accu. Je moet altijd de accu zo snel mogelijk na gebruik opladen. Binnen 48 uur is goed. U moet de accu niet continu aan de lader laten staan. Over het algemeen, wanneer de accu is opgeladen, moet deze worden losgekoppeld van de lader, maar het is geen probleem om hem ’s nachts op te laden en in de ochtend los te koppelen. Een lithium accu blijft een maand volledig vol geladen. Als u de accu wilt opladen in uw locker kunt u er ook een tijdschakelaar tussen zetten. (Laadtijd 2 tot 8 uur).

Oplaadinstructie:
1. Plaats de oplader op een hard oppervlak in een goed geventileerde plaats.
2. Sluit de lader aan op de accu via de rood/ zwarte connectoren – voordat u de lader in het stopcontact aansluit.
3. Sluit de lader aan in het stopcontact. De lader gaat nu rood branden.
4. Er moet elke keer bij het opladen gekeken worden of het rode lampje gaat branden. Brandt het niet wordt de accu niet geladen.
5. Na ongeveer twee tot acht uur gaat het licht op groen.
6. Het is normaal dat het groene licht soms knippert; de accu is dan volledig opgeladen
7. Wanneer het groene licht wordt weergegeven, is de batterij volledig opgeladen en moet deze worden losgekoppeld van de lader.
8. U moet de accu en lader niet aan elkaar aangesloten laten als de lader uit het stopcontact is.
9. U moet de accu uit de buurt houden van extreme temperaturen.
10. Wanneer de accu een maand lang niet gebruikt is, hoeft u deze niet extra op te laden, voordat u gaat spelen.
11. Als de accu voor langer dan een maand niet gebruikt is, kun je de accu een dag voor gebruik weer opladen.

Lader Veiligheidsvoorschriften
De acculader is alleen voor gebruik binnenshuis. De lader mag niet nat worden, of gebruikt worden in een vochtige omgeving. Bedek de accu of oplader nooit, wanneer deze is aangesloten op het elektriciteitsnet. Blokkeer de ventilatie ruimtes van de acculader niet tijdens het opladen van de accu. Explosiegevaar kan dan ontstaan bij het opladen van de accu. Haal altijd de oplader eerst uit het stopcontact bij het aansluiten of loskoppelen van de accu en lader. Verander of knip niet aan het uiteinde van het snoer waar de stekker van de acculader aan vast zit; het kan dan beschadigd raken. Open nooit de acculader!
Voor vragen, reparaties of informatie, neemt U contact met ons op!

Garantie GoKart elektrische golftrolley

GoKart Golf draagt enorme zorg voor iedere trolley die de fabriek verlaat. Toch kan het voor komen dat de trolley of de accu niet naar behoren functioneert. In dat geval gelden onderstaande garantievoorwaarden.

 1. Iedere GoKart heeft 2 jaar garantie.
 2. Het tweede jaar van de garantie zit iets anders in elkaar dan het eerste jaar.
 3. Als er iets misgaat in het eerste jaar, ontvangt u een nieuw onderdeel of uw elektrische golftrolley wordt opgehaald ter reparatie. Onderdelen, transportkosten en arbeidsloon zijn dan gratis.
 4. Als er iets misgaat in het tweede jaar is de regeling bijna hetzelfde als tijdens het eerste jaar. Alleen worden de verzend- en de inpakkosten nu wel aan u doorberekend.
 5. Of u een nieuw onderdeel ontvangt of dat de trolley wordt opgehaald ter reparatie, wordt in overleg bepaald. Mocht u liever niet zelf aan onderdelen schroeven, dan verzorgt GoKart de reparatie.
 6. Na het tweede jaar komen naast de verzendkosten ook de kosten voor de onderdelen voor uw rekening. De prijzen van de onderdelen zijn heel redelijk.
 7. De garantie van 2 jaar heeft betrekking op alle GoKart trolleys.
 8. De algemene voorwaarden van GoKart Europe b.v. zijn van toepassing.

Tip! Bewaar de originele GoKart doos, waarin uw elektrische golftrolley is geleverd. Snijd na ontvangst de tapes door, zodat de doos plat bewaard kan worden. U kunt de doos opnieuw gebruiken, wanneer uw GoKart aan een servicebeurt toe is.

Loodzuur accu garantie

 1. Een GoKart loodaccu en de loodacculader hebben 6 maanden garantie vanaf de aankoopdatum.
 2. Alleen wanneer u een loodzuuraccu via een GoKart dealer heeft gekocht, is uw aankoopnota uw garantie bewijs.
 3. Wanneer uw accu binnen 6 maanden na aankoop niet meer goed functioneert (met uitzondering van beschadigde of misbruikte accu’s), wordt de accu na controle vervangen.
 4. Het is niet de bedoeling om u door de GoKart voort te laten trekken. Dit zal het bereik en uiteindelijk de levensduur van de accu beperken.

Gelimiteerde garantie lithiumaccu

 1. Een GoKart lithiumaccu geleverd met een GoKart heeft vijf jaar gelimiteerde garantie.
 2. Een lithiumlader heeft 2 jaar garantie vanaf de aankoopdatum.
 3. Hebt u uw GoKart lithiumaccu in een winkel gekocht, dan dient u bij een eventuele claim de aankoop bon te overleggen. Is de accu rechtstreeks bij GoKart Golf gekocht, dan staat u geregistreerd.
 4. Wanneer uw accu binnen twee jaar na aankoop niet meer goed functioneert (met uitzondering van beschadigde of misbruikte accu’s), wordt deze na controle vervangen.
 5. Wanneer uw accu in het derde jaar niet meer goed functioneert, betaalt u 50 procent van de adviesverkoopprijs voor een nieuwe accu.
 6. Wanneer uw accu in het vierde jaar niet meer goed functioneert, betaalt u 70 procent van de adviesverkoopprijs voor een nieuwe accu.
 7. Wanneer uw accu in het vijfde jaar niet meer goed functioneert, betaalt u 85 procent van de adviesaankoopprijs voor een nieuwe accu.
 8. Na de eerste twee jaar wordt de lithiumaccu gegarandeerd voor 18 holes.
 9. De garantie loopt vanaf de datum van de daadwerkelijke aankoop. Eventuele vervangingen aangeboden binnen de garantie, vallen niet onder de vijf jaar garantie.
 10. De 36 holes lithiumaccu heeft genoeg kracht om 36 holes onder gemiddelde omstandigheden te voltooien. Langere banen, zwaardere tassen en meer zigzagbewegingen dan gemiddeld kunnen het bereik beperken tot minder dan 36 holes.
 11. Het is niet de bedoeling om u door de GoKart voort te laten trekken. Dit zal het bereik en uiteindelijk de levensduur van de accu beperken.

De korting zal worden gegeven op de originele verkoopprijs. Kortingen en speciale aanbiedingen zijn uitgesloten.